Energetikai pályázatok - KEOP - ZBR

Energetikai pályázatok - KEHOP - GINOP - VEKOP


Szükséges előkészületek

Pályázati önrész előteremtése

Pályázati dokumentáció

Energetikai korszerűsítési pályázat típusok

Intézmények, Települések számára

Családi ház felújítás

Társasházak pályázati kiírásai

A Pannon Épületenergetika pályázati háttere

Pályázati kiírások

Mi szükséges a sikeres pályázatokhoz? Pályázati startra kész állapot.

Hogyan érhető ez el? Kész Energetikai koncepcióval.

Cégünk az alapvizsgálatoktól a pályázati leadásig végigkíséri ügyfeleit és biztosítja a pályázati startra kész állapotot, mely más pályázókhoz képest 2-3 hónap előnyt jelent. Az általunk elkészített  Energetikai Koncepciónak köszönhetően az adatok döntő többsége folyamatosan rendelkezésre áll, így az energetikai és pénzügyi lehetőségek vizsgálata jóval a pályázat kiírását megelőzően megkezdődhet. Az energetikai számítások elvégzése révén pedig elkészülnek a pályázathoz szükséges tanulmányok. Így a pályázatok elkészítésének határideje minimálisra csökkenthető, és ez lehetővé teszi már a kiírás napján történő beadást!

A Pannon Épületenergetika által összeállított Energetikai Koncepció > > > tehát az energetikai pályázatokhoz nélkülözhetetlen tanulmányok elkészüléséhez is szükséges. A koncepcióban konkrét adatokkal elemezzük a beruházási költségeket, megtérülési időket és a megtakarítások mértékét. A 6 modulból álló koncepció kidolgozása révén a legrövidebb megtérülési idők ismeretében megalkothatóvá válik a pályázók energetikai stratégiája.

Pályázati önrész előteremtése

Megtakarításokból pályázati előkészületek?

Az általunk felkutatott - fogyasztástól és energiaszolgáltatótól független - energiaköltség megtakarítások lefedhetik teljes körű szolgáltatáscsomagjaink bekerülési költségét is és akár a pályázati önrészt is fedezhetik ezáltal ügyfeleink! Ezt az jelenti, hogy a további költségmegtakarításon túl finanszírozási lehetőséget is teremtenek fejlesztésekhez. A munkánk (Energetikai Koncepció) eredményeként megalkotható tanulmányok pedig a sikeres pályázati részvétel alapját jelentik.

  Sikeres pályázatban előkészületként elszámolhatók a cégünk által végzett energetikai munkák.

   Lakosság információs oldala > >   

 Intézmények információs oldala > >  Milyen lehetőségek nyílnak a finanszírozásra a pályázatokon kívül?

A nagyságrendileg legalább 100 lakásból álló, központi fűtés-hűtés rendszerű ingatlan esetében egy sikerdíjas felülvizsgálatból eredő megtakarítás fedezheti az energetikai fejlesztéseket vagy a pályázati önerő összegét. A felülvizsgálat során a részletes műszaki bejárást követően, valamint a számlák és szerződések analízise után jövőbeni megtakarítást eredményező módosításokat javasolunk.

A felmérés részeként
  • vizsgáljuk a gáz, áram és távhő vonatkozásában az RHD, illetve a kereskedelmi szerződésben rejlő megtakarítási lehetőségeket
  • feltárjuk a már befizetett, de visszaigényelhető tételeket
  • jövőbeni megtakarítást eredményező módosításokat javasolunk
  • optimalizáljuk a meddőenergia-felhasználást

Pályázati dokumentáció | Energetikai Koncepció

Az energetikai pályázatok elkészítése során - akár a KEHOP, akár a GINPO vagy VEKOP pályázati rendszerben - a folyamatot mérnöki-energetikusi munkánkkal támogatjuk oly módon, hogy a pályázati dokumentáció energetikai mellékleteit teljes körűen összeállítjuk, valamint elkészítjük az épületek energetikai tanúsítványát. Munkatársaink jogosultsággal rendelkeznek a KEOP 4.2.0/A - Helyi hő- és hűtési energiaigény kielégítése megújuló energiaforrásokkal - konstrukció igénybevételéhez szükséges jogosultsággal is. 

A dokumentációk alapját az Energetikai Koncepció > > > képezi, mely a pályázatokhoz szükséges tanulmányok elkészüléséhez feltétlenül szükséges! A koncepcióban konkrét adatokkal elemezzük a beruházási költségeket, megtérülési időket és a megtakarítások mértékét. A 6 modulból álló koncepció kidolgozása révén a legrövidebb megtérülési idők ismeretében megalkothatóvá válik a pályázók energetikai stratégiája. Az energetikai számítások elvégzése révén pedig elkészülnek a pályázat részét képező konkrét tanulmányok.

Tovább az Energetikai koncepció oldalára > >


Energetikai korszerűsítési pályázat típusok

A Pannon Épületenergetika pályázati referenciái

A Pannon Épületenergetika országszerte több száz energetikai koncepciót készített, amelyek során az azonnali és/vagy legkedvezőbb megtérülési idejű fejlesztések kerültek feltárásra. Az így megszerzett tapasztalatok alapján összeállított komplex energetikai szolgáltatások körével támogatja az energia fogyasztás optimalizálását gyártótól és technológiától független módon.

A pályázati dokumentáció teljes körű összeállítását pályázatíró partner cégünkkel vagy az Ügyfél által megjelölt pályázatíró céggel karöltve végezzük el. Egyes esetekben teljes projektmenedzsmentet vállalunk, így Önnek csupán csak kis mértékben szükséges erőforrást biztosítani a folyamathoz.

Ügyfeleink, akik sikeres pályázati részvételéhez cégünk készítette a teljes energetikai dokumentációt:
Legfrissebb pályázatok

Legnépszerűbb pályázatokAktuális energetikai pályázati hírek:


NHP ZOP kimerült

A program rendkívül népszerűnek bizonyult, szinte minden újépítésű lakás pályázik a kedvező hitelre. Óriási az érdeklődés, a pályázók a szigorított feltételeket is vállalják. A kiinduló keret 200 milliárd forint volt, amit egy hónappal ezelőtt 2022 április 5-én megemeltek további 100 milliárd forinttal.Részletes leírás »


Otthonfelújítási támogatás gyermeket nevelő családok részére

A gyermeket nevelő családok otthon-felújítási támogatásáról szóló 518/2020. (XI. 25.) Kormányrendelet alapján a Kormány elősegíti a gyermeket nevelő családok lakhatási körülményeinek javítását a 2021. január 1-jétől 2022. december 31-ig terjedő időszakban.Részletes leírás »

VEKOP-5.2.1-17 - Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését

A Hitelprogram célja a lakosság épületenergetikai beruházásaihoz szükséges forrás rendelkezésre bocsátása a lakóépületek energiahatékonyságának, valamint a megújuló energiaforrás alkalmazásának növelése érdekében.

Változás a korábbiakhoz képest, hogy 2021.02.22-től benyújtott kölcsönkérelmek esetében a Kölcsönfelvevő kizárólag TERMÉSZETES SZEMÉLY lehet!Részletes leírás »


Okos költségmegosztás, radiátor csere program

Az okos költségmegosztás alkalmazásának elterjesztésére, valamint a radiátor csere program megvalósítására az ÉMI kiírást tett közzé a ZFR-ÉMI-TÁV/2020 kódszámon.Részletes leírás »

GINOP-1.2.8-20 mikro-, kis- és középvállalkozásokat segítő fejlesztések támogatása

A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatásaRészletes leírás »


GINOP-4.1.4-19 Épületenergetikai fejlesztések támogatása

GINOP-4.1.4-19 Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása - A pályázat célja: hozzájárulás az épületek energiatakarékosságának és energiahatékonyságának javítására, valamint megújuló energiaforrások felhasználására irányuló beruházások megvalósításához vissza nem térítendő támogatás formájában.Részletes leírás »

VEKOP-5.2.1-17 hitelkérelem könnyítések

Szigetelés, nyílászáró csere, napelem: VEKOP-5.2.1-17 hitelkérelem könnyítések – Változások történtek a lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel terén:Részletes leírás »


GINOP-8.3.5-18 Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú hitelprogram

GINOP-8.3.5-18 Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú hitelprogram - A hitelprogram célja a mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése, illetve a korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtése, bővítésének támogatása.Részletes leírás »

GINOP-4.1.2-18 Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések - Magyarország Kormányának felhívása a kis- és középvállalkozásoknak a primer energiafelhasználás csökkentése, valamint a megújuló energiaforrás-felhasználás növelése által az üvegházhatást okozó gázok kibocsátás csökkentésének megvalósítása érdekében. Részletes leírás »


Korszerűsítené cégét, vállalatát? Ezeket az energetikai pályázatokat ne hagyja ki!

Tudomása van arról, hogy a pályázati források mellett, a fejlesztésre ráadásul még adókedvezményt is igénybe vehet? Cikkünkben most a jelenleg vagy a közeljövőben aktuális energetikai támogatásokat gyűjtöttük össze, hogy segítsük az eligazodást a számtalan pályázati kiírás között.Részletes leírás »

Egyszerűbb lett az energetikai korszerűsítés kamatmentes hitelének igénylése

Lényegesen egyszerűbb lett a „VEKOP-5.2.1-17 - Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” igénybevétele 2018. január 8-ától.Részletes leírás »


KEHOP-5.2.10 Költségvetési szervek - Támogatható tevékenységek

Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései KEHOP-5.2.10. - Milyen energiahatékonysági beruházásokat támogat a pályázat?Részletes leírás »

VEKOP-5.2.1-17 Lakóépületek energiahatékonyságának növelését célzó hitel

VEKOP-5.2.1-17 - Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel által támogatott tevékenységek felsorolása. A kedvezményes hitel által támogatható tevékenységek megkülönböztetésre kerültek a természetes személyek és a társasházak ill., lakásszövetkezetek esetén történő hitelfelvétel során. Az alábbiakban bemutatásra kerülnek az egyes hitelfelvevők által támogatható tevékenységek:Részletes leírás »


Társadalmi egyeztetés: KKV-k épületenergetikai fejlesztése

 

Magyarország Kormányának Felhívása a kis- és középvállalkozásoknak, a primer energiafelhasználás csökkentés, valamint megújuló energiaforrás-felhasználás növelése által az üvegházhatást okozó gázok kibocsátás csökkentésének megvalósítása érdekében. A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki az épületállomány energiahatékonyságának javítását. A cél elérését a Kormány a kis- és középvállalkozások együttműködésével tervezi megvalósítani jelen Felhívásban foglalt feltételek mentén.Részletes leírás »

KEHOP-5.3.1-17-Távhő-szektor energetikai korszerűsítéseMagyarország Kormányának felhívása a távhőszolgáltató vállalkozások részére , a korszerű, energiahatékony távhő rendszerek megvalósítása érdekében.Részletes leírás »


Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című (TOP-3.2.1-16 kódszámú) területi felhívásA Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című (TOP-3.2.1-16 kódszámú) felhívás.Részletes leírás »

Vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatás
Magyarország Kormányának Felhívása a kis- és középvállalkozásoknakRészletes leírás »


Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel


A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” című (GINOP-8.4.1/A-17 kódszámú) Hitelprogram termékdokumentációja.Részletes leírás »

Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitelA Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” című (VEKOP-5.2.1-17 kódszámú) Hitelprogram termékdokumentációja.Részletes leírás »


Magyarország Kormányának Felhívása a kis- és középvállalkozásoknak

GINOP-4.1.1-8.4.4-16 Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkelRészletes leírás »

Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szerveknek kiírt pályázat révén

Magyarország Kormányának pályázati felhívása a központi költségvetési szervek részére, a korszerű, villamosenergia termelő fotovoltaikus rendszerek megvalósítása érdekében.Részletes leírás »


Tanuszodák és sportlétesítmények épületenergetikai fejlesztése
A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Tanuszodák és sportlétesítmények épületenergetikai fejlesztése” című (KEHOP-5.2.6. kódszámú) felhívás.Részletes leírás »

Egyházak épületenergetikai fejlesztéseiA Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Egyházak épületenergetikai fejlesztései megújuló energiaforrás hasznosításának lehetőségével” című (KEHOP-5.2.3. kódszámú) felhívás.Részletes leírás »


Közel nulla energiaigényű épületek létesítése

 


A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Közel nulla energiaigényű épületek létesítése mintaprojekt jelleggel” című (KEHOP-5.2.5 kódszámú) felhívás.

Részletes leírás »

Szigorítások az Otthon Melege Programban

Június 1-étől szigorítások történtek az Otthon Melege Programban, a házak szigetelésével kapcsolatban.Részletes leírás »


Háztartási nagygépek cseréje az Otthon Melege Program keretében

2016. július 4-étől újabb 500 millió forintos keretösszeggel vissza nem térítendő támogatást biztosít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háztartási nagygépek (hűtő- és fagyasztóberendezések) cseréjéhez. A pályázati folyamatban előnyt élveznek az energiatakarékos készülékek beszerzését tervező nagycsaládosok és nyugdíjasok.Részletes leírás »

Lakásfelújítás visszatérítendő támogatásból

A kormány döntése alapján a lakások felújítása olcsó - várhatóan kamatmentes - hosszú lejáratú hitellel lesz támogatott. E célból a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. megbízást kapott egy 110 milliárd forintos hitelprogram kidolgozására. Részletes leírás »


VEKOP-5.2.1-16 – Lakóépületek!

Felhívás neve: Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó pénzügyi eszközök.Részletes leírás »

VEKOP-5.1.2-16 - Vállalkozásoknak

Felhívás neve: Vállalkozások épületenergetikai fejlesztései, valamint helyi hő- és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal a közép-magyarországi régióban (pénzügyi eszköz).Részletes leírás »


VEKOP-5.1.1-16 – Vállalkozásoknak!

Felhívás neve: Vállalkozások épületenergetikai fejlesztései, valamint helyi hő- és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal a közép-magyarországi régióban. Részletes leírás »

KEHOP-5.2.10 Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései” című (KEHOP-5.2.10 kódszámú) felhívás.Részletes leírás »


Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése

Az alacsony széndioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérés megvalósítása érdekében önkormányzatok és 100% önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaságok számára vissza nem térítendő támogatás.Részletes leírás »

Pályázati portál: családi házak energetikai korszerűsítése

Otthon Melege Program - Családi házak energiahatékonyságának növelését célzó alprogram: 
elkészült a pályázati honlap!Részletes leírás »


Családi házak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása

 

Jelen pályázati kiírás lehetőséget nyújt a lakóépületeik korszerűsítésére, felújítására, ezzel hozzájárulva az ország energiahatékonyságának növeléséhez, valamint klímavédelmi céljaihoz.Részletes leírás »

Megjelent a szemléletformálási programok tárgyú felhívás


A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Szemléletformálási programok” című (KEHOP-5.4.1 kódszámú) felhívás.Részletes leírás »


Önkormányzatok! TOP-3.2.2-15 Közel 30 milliárd Ft megújuló energiás fejlesztésekre

„Önkormányzatok által vezérelt, a helyi adottságokhoz illeszkedő, megújuló energiaforrások kiaknázására irányuló energiaellátás megvalósítása, komplex fejlesztési programok keretében”Részletes leírás »

Épületenergetikai felhívás a közép-magyarországi régió települési önkormányzatai számára

 

Magyarország Kormányának felhívása a közép-magyarországi önkormányzatok kizárólagos tulajdonában vagy vagyonkezelésében álló középületek energiahatékonysági felújítása érdekében.Részletes leírás »


Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései (KEHOP-5.2.2.)

 

Jelen Felhívás kiemelt célkitűzése – összhangban a hazai és EU stratégiával – ösztönözni az energiahatékonysági fejlesztések megvalósítását és elősegíteni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését.Részletes leírás »

Központi költségvetési szervek energiahatékonysági beruházásai (KEHOP-5.2.4.)

 

Magyarországon az energiafelhasználás mintegy 40%-a épületekben történik. Ha ezeket jól szigeteljük, és megújuló energiaforrásokat használunk azzal az energiabiztonságot is megteremtjük. Ehhez nyújt segítséget a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program felhívása.Részletes leírás »


Készül a családi házak energetikai felújítási pályázata


Idén tavasszal indul a korszerűtlen családi házak felújítását célzó pályázat, a 150 milliárd forintos támogatásból 2020-ig akár hárommillió ilyen ház is megújulhat.Részletes leírás »

A Környezet és Energia Operatív Program támogatásainak kifizetése lezárultLezárult a KEOP támogatásainak kifizetése. Összesen 1657 milliárd forintot fizettek ki.Részletes leírás »


Otthon Melege Program keretemelése társasházi pályázatnál

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program három új pályázati konstrukcióját hirdette meg 2014 szeptemberében az elavult háztartási gépek, kazánok és nyílászárók cseréjére.

A pályázatok célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassa a családokat az ország egész területén.Részletes leírás »

Távhő-szektor energetikai korszerűsítését támogató pályázati felhívás

Lezárásra került a Környezet és Energia Operatív Program keretén belül meghírdetett Távhő-szektor energetikai korszerűsítése, megújuló energiaforrások felhasználásának lehetőségével című pályázat.Részletes leírás »


Projekt előkészítés a 2014-2020. tervezési időszakra pályázat lezárult

A „Projekt előkészítés a 2014-2020. tervezési időszakra” című (KEOP-7.11.0/14 kódszámú) konstrukció keretében kiírt pályázati felhívásra beérkezett támogatási igény elérte a rendelkezésre álló forrás összegét, ezért a további intézkedésig lezárják a projektet.Részletes leírás »

KEOP-7.14.0/15 kódszámú pályázat felfüggesztése a mai nappal megszűnt

A „Kormányhivatalok és Minisztériumok 2014–2020 időszakban megvalósuló energiahatékonysági fejlesztéseinek előkészítése” című (KEOP-7.14.0/15 kódszámú) felhívás meghirdetett 2,9 milliárd forint keretösszege nem merült ki, ezért a konstrukció felfüggesztése a mai nappal megszűnt.

A pályázati felhívásban foglalt kritériumoknak megfelelően újabb pályázatok benyújtására nyílik lehetőség.

A pályázatok benyújtása kizárólag 2015. október 7-én és 8-án lehetséges. Ezt követően a konstrukció ismételten felfüggesztésre kerül, melynek értelmében 2015. október 9-én további pályázatok benyújtására már nincs lehetőség.Részletes leírás »


Uszodák technológiai hő- és villamosenergia igényének kielégítését támogató felhívás

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Helyi költségvetési szervek tulajdonában álló uszodák technológiai hő- és villamosenergia igényének kielégítése megújuló energiaforrások alkalmazásával” című (KEOP-2015-4.10.0/U kódszámú) kiemelt felhívás.Részletes leírás »

Megjelent a Napelemes rendszer fejlesztése kiemelt felhívás

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Napelemes rendszer fejlesztése költségvetési és állami szervek villamos-energia költségének csökkentése érdekében" című (KEOP-2015-4.11.0 kódszámú) kiemelt felhívás.Részletes leírás »


KEOP-7.14.0/15 felfüggesztésre kerül 2015. szeptember 4-én.

A „Kormányhivatalok és Minisztériumok 2014–2020 időszakban megvalósuló energiahatékonysági fejlesztéseinek előkészítése” című (KEOP-7.14.0/15 kódszámú) felhívás 2015. szeptember 4-én felfüggesztésre kerül.Részletes leírás »

Jövő tavasztól lehet majd pályázni régi családi házak felújítására

Az Otthon Melege program - a felhasznált energia csökkentésével - a lakosság energiára fordított kiadásait is csökkenti, továbbá védi a környezetet is.Részletes leírás »


Módosult a középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztését támogató kiemelt felhívás

Az Új Széchenyi Terv jelen pályázatának általános célja Magyarország primerenergia-felhasználásának csökkentése energiahatékonysági intézkedésekkel.Részletes leírás »

Megjelent KEOP-7.14.0/15 energiahatékonysági fejlesztéseinek előkészítését támogató felhívás

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Kormányhivatalok és Minisztériumok 2014–2020 időszakban megvalósuló energiahatékonysági fejlesztéseinek előkészítése” című (KEOP-7.14.0/15 kódszámú) felhívás.Részletes leírás »


Egyházi fenntartású kórházak és Magyar Honvédség Egészségügyi Központ épületenergetikai fejlesztése

A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Egyházi fenntartású kórházak, valamint a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ épületenergetikai fejlesztése” című (KEHOP-5.8.0 kódszámú) kiemelt felhívás.Részletes leírás »

Július elsejétől igényelhető a családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK)


Július elsejétől igényelhető a családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK), amely a korábbi szocpolt váltotta fel. 
Részletes leírás »


Felfüggesztésre került az egyházi épületek energiahatékonysági pályázat benyújtása

Az „Egyházi épületek 2014-2020 időszakban megvalósuló energiahatékonysági fejlesztéseinek előkészítése” című (KEOP-7.13.0/15 kódszámú) felhívás a 4/2011. (I. 28.) Korm. rendelet 21.§ (10) bekezdése alapján, 2015. június 27. napjával határozatlan időre felfüggesztésre kerül.Részletes leírás »

Társadalmi egyeztetésen a Kormányhivatalok és Minisztériumok energiahatékonysági fejlesztése

Elindult a „Kormányhivatalok és Minisztériumok 2014-2020 időszakban megvalósuló energiahatékonysági fejlesztéseinek előkészítése” című (KEOP-7.14.0/15 kódszámú) felhívás társadalmi egyeztetése.Részletes leírás »


Egyházi pályázat felhívási dokumentáció módosítás

Módosult az „Egyházi épületek 2014-2020 időszakban megvalósuló energiahatékonysági fejlesztéseinek előkészítése” című (KEOP – 7.13.0/15 kódszámú) felhívás, és annak mellékletei.Részletes leírás »

KEOP-2015-5.7.0 Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése

Az Új Széchenyi Terv jelen pályázatának általános célja Magyarország primerenergia-felhasználásának csökkentése energiahatékonysági intézkedésekkel.Részletes leírás »


Egyházi épületek energiahatékonysági fejlesztéseinek előkészítése


Megjelent az egyházi épületek 2014-2020 időszakban megvalósuló energiahatékonysági fejlesztéseinek előkészítését célzó felhívás.Részletes leírás »

Indul az Otthon Melege Program társasház-felújítási alprogram

Tíz milliárd forintos kerettel, 50 százalékos támogatási intenzitással indul el az Otthon Melege Program társasház-felújítási alprogramja.

A társasházak és lakásszövetkezetek 2015. április 30-tól nyújthatják be pályázataikat. Az épületenergetikai beruházásoknak köszönhetően várhatóan 20 ezer lakás újulhat meg.Részletes leírás »


27 ezer pályázó támogatásáról döntöttek az Otthon Melege Programban

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program három új pályázati konstrukcióját hirdette meg 2014 szeptemberében az elavult háztartási gépek, kazánok és nyílászárók cseréjére.

A pályázatok célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassa a családokat az ország egész területén.Részletes leírás »

Megújuló középületek

Az Energiahatékonyságot Magyarországnak! című javaslatcsomag működő energiahatékonysági programokat és alternatívákatmutat be - vitaindító céllal – az év tavaszától elérhető uniós források bevonására két szakmai szervezet, a MEHI és a HuGBC tollából.  Részletes leírás »


Források 17%-a vállalati energiahatékonysági beruházásokra

2015 és 2020 között az eddigi források duplája, mintegy évi 75 milliárd forint jut energiahatékonysági beruházásokra az új uniós forrásokból. Ennek 17%-át a vállalati energiahatékonysági beruházások kapják. Mire lehet elég ez? 
Részletes leírás »

A lakossági energiahatékonyság jövőjéről - javaslatcsomag

2015 és 2020 között az eddigi források duplája, mintegy évi 75 milliárd forint jut energiahatékonysági beruházásokra az új uniós forrásokból. Ez az összeg – kibővítve további hazai forrásokkal - akár évi 40-50 ezer lakás energetikai célú fejlesztését is szolgálhatja 2020-ig.Részletes leírás »


Társadalmi egyeztetésen az egyházi épületek energiahatékonysági fejlesztése

Elindult az „Egyházi épületek 2014-2020 időszakban megvalósuló energiahatékonysági fejlesztéseinek előkészítése” című (KEOP-7.13.0/15 kódszámú) felhívás társadalmi egyeztetése.Részletes leírás »

Módosul a beruházások befejezésének és pénzügyi elszámolásának a határideje

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a támogatott projektek zavartalan, problémamentes megvalósítása és az elszámolás határidőn belüli benyújtása érdekében módosítja a beruházások befejezésének és pénzügyi elszámolás határidejét.Részletes leírás »


Otthon Melege Program - ZFR-TH/15 pályázat - Miben segíthetünk?

Miben tudunk segíteni a társasházak korszerűsítéséhez kapcsolódó, Otthon Melege Program - ZFR-TH/15 pályázattal kapcsolatosan?

A pályázati dokumentáció energetikai elemeinek elkészítést vállaljuk. A pályázat részeként el kell készíteni a jelenlegi, illetve korszerűsített állapotra vonatkozó energetikai tanúsítványt, illetve be kell mutatni, hogy miért az adott korszerűsítés eredményezi a legkedvezőbb megtérülést.

 Részletes leírás »

Megjelent a társasház-felújítási alprogram pályázati útmutatója

Megjelent az Otthon Melege Program keretén belül a „Társasházak energiamegtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása” alprogram pályázati útmutatója

Pályázni április 30-tól, elektronikus úton lehet. Pályázat kódszáma: ZFR-TH/15Részletes leírás »


Energetikai tanúsítvány készítésnél a pályázatoknál már a szigorúbb követelményeket kell alkalmazni

Az energetikai pályázatokhoz szükséges energetikai tanúsítványoknál már a szigorúbb épületenergetikai előírásokat kell figyelembe venni, ugyanis a többlépcsős szigorításának következő szintjére léptünk 2015. január 1-én.Részletes leírás »

Bejelentették az új

2015. július 1-jén életbe lép az új 'szocpol', melynek a neve is megváltozott: CSOK (Családi Otthonteremtési Kedvezmény), amelynek keretében immár használt lakás vásárlásához, bővítéshez és egy gyermekkel rendelkező családok számára is elérhető lesz !Részletes leírás »


Társasházak energiamegtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása

Kiírásra került az Otthon Melege Program keretén belül a „Társasházak energiamegtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása” alprogram pályázati feltételrendszere.

Pályázni március 9-étől lehet, interneten lehet benyújtani a dokumentumokat. 

Pályázat kódszáma: ZFR-TH/15Részletes leírás »

Környezeti és energetikai non-profit információs központ kialakítása Hatvan városában

Kiírásra került a „Környezeti és energetikai non-profit információs központ kialakítása Hatvan városában” - KEOP-6.5.0/14 programmal kapcsolatos pályázat. 

A pályázatok benyújtása a kiemelt projekt felhívás megjelenési napjától lehetséges (2014. december 18-tól), a megjelenéstől számított 30. napig. A kiemelt projekt értékelési folyamata a beérkezés napjától kezdődik.Részletes leírás »


ÉMI pályázati ügyfélfogadás

Tájékoztatjuk partnereinket és az érdeklődőket, hogy 2014. december 24. és 2015. január 2. között a személyes ügyfélfogadás az ÉMI minden telephelyén szünetel. Az ÉMI Pályázatkezelő Irodája az ünnepek közötti munkanapokon, 2014. december 29 – 30 - 31-én telefonos pályázati ügyfélszolgálatot tart fenn.Részletes leírás »

„A fenntartható életmód a fogyasztóvédelem eszközrendszerén keresztül” kiemelt projekt

Kiírásra került a „A fenntartható életmód a fogyasztóvédelem eszközrendszerén keresztül” - KEOP-6.4.0/14 programmal kapcsolatos pályázat. 

A pályázatok benyújtása a kiemelt projekt felhívás megjelenési napjától lehetséges (2014. december 8-tól), benyújtási határidő 2015. február 6-a, így elsősorban a már megfelelően előkészített pályázatoknál látunk esélyt a sikeres pályázatra.Részletes leírás »


Az Ügyfélkapu karbantartása miatt rövid ideig szünetel a pályázatbenyújtás

Értesítjük a pályázókat, hogy a Kormányzati Portálon és az Ügyfélkapun 2014. december 9-én (kedden) 0.00 órától 03.00 óráig tervezett karbantartások miatt a jelzett időpontban szünetel az Otthon Melege Program lakossági energiahatékonysági pályázatainak benyújtása.Részletes leírás »

Forráskimerülés miatt szünetel a kazáncserére pályázatok benyújtása a dél-dunántúli régióban

Az Otthon Melege Program keretében meghirdetett Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) alprogram esetében a dél-dunántúli régióban megvalósítandó beruházásokra pályázatokat benyújtani 2014. december 07-én 08.00-ig lehetséges.Részletes leírás »


Forráskimerülés miatt szünetel a kazáncserére irányuló pályázatok benyújtása a nyugat-dunántúli régi

A Fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) konstrukcióban, a nyugat-dunántúli régióban megvalósítandó beruházásokra pályázatokat benyújtani 2014. december 4-én, 08.00-ig lehetséges.Részletes leírás »

Forráskimerülés miatt szünetel a kazáncserére pályázatok benyújtása a közép-dunántúli régióban

A Fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) konstrukcióban, a közép-dunántúli régióban megvalósítandó beruházásokra pályázatokat benyújtani 2014. december 1-én, 11.00-ig lehetséges.Részletes leírás »


Az Ügyfélkapu karbantartása miatt rövid ideig szünetel a pályázatbenyújtás

Értesítjük a pályázókat, hogy a Kormányzati Portálon és az Ügyfélkapun 2014. november 29-én (szombaton), 0.00 órától 6.00 óráig tervezett karbantartások miatt a jelzett időpontban szünetel az Otthon Melege Program lakossági energiahatékonysági pályázatainak benyújtása.Részletes leírás »

Forráskimerülés miatt szünetel a kazáncsere pályázatok benyújtása az észak-magyarországi régióban

A Fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) konstrukcióban, az észak-magyarországi régióban megvalósítandó beruházásokra pályázatokat benyújtani 2014. november 28-én, 10.00-ig lehetséges.Részletes leírás »


Forráskimerülés miatt szünetel a kazáncsere pályázatok benyújtása a dél-alföldi régióban

A Fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) konstrukcióban, a dél alföldi régióban megvalósítandó beruházásokra pályázatokat benyújtani 2014. november 24-én, 10.00-ig lehetséges.Részletes leírás »

Forráskimerülés miatt szünetel a kazáncsere pályázatok benyújtása az észak-alföldi régióban

A Fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) konstrukcióban, az észak alföldi régióban megvalósítandó beruházásokra pályázatokat benyújtani 2014. november 22-én, 08.00-ig lehetséges.Részletes leírás »


Forráskimerülés miatt szünetel a kazáncsere pályázatok benyújtása a közép-magyarországi régióban

A Fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) konstrukcióban, a közép-magyarországi régióban megvalósítandó beruházásokra pályázatokat benyújtani 2014. november 20-án, 08.00-ig lehetséges.Részletes leírás »

Napokon belül benyújthatóak az Otthon Melege Program pályázatai

Elhárultak az Otthon Melege Program keretében kiírt lakossági energiahatékonysági pályázatok informatikai rendszereinek technikai problémái. Módosult határidőkkel megkezdődhet a pályázatok beadása 2014. november 14-től.Részletes leírás »


Bizonytalan időre a pályázatbenyújtások felfüggesztésre kerültek

Bizonytalan időre felfüggesztették a hétfőn indult hűtőcserés pályázatot. Keddtől lehetett volna kérelmeket benyújtani a fűtéskorszerűsítési pályázatra (kódszáma ZFR-KAZ/14) ,valamint a mai naptól a homlokzati nyílászárócsere pályázatra ( kódszáma: ZBR-NY/14 ), de ez is leállt. A lebonyolító állami cég a fejlesztők és pályázók jelezte hibákra hivatkozik. A kormány összesen 3,72 milliárd forinttal támogatja, hogy energiatakarékosabbak legyenek a lakások, de azt nem tudni, hogy mikor indulnak újra a pályázatok.Részletes leírás »

Homlokzati nyílászárócsere alprogram benyújtási határideje

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2014. szeptember 29-én, az Otthon Melege Program keretében hirdette meg a Homlokzati Nyílászárócsere Alprogramot. A pályázat 1,1 milliárd forintos keretösszeggel kívánja támogatni a lakások szén-dioxid-kibocsátás csökkentést eredményező energiahatékonysági felújítását. A pályázatokat benyújtani – elektronikus úton – 2014. október 29-én, 0:00 órától lehet.

A pályázat iránti nagy érdeklődésre való tekintettel, valamint a pályázatok zavartalan, problémamentes benyújtása érdekében, a tárca régiónként eltérő beadási határidőket jelölt meg.

Ennek megfelelően a pályázatok benyújtására szakaszosan, az egyes régiók számára egyedileg meghatározott időpontban, 2014. október 29-e és 2014. november 27-e között vagy a forrás kimerüléséig lesz lehetőség. A pontos határidőket és az egyes régiók számára arányosan rendelkezésre álló forrást a módosított Pályázati Útmutató részletesen tartalmazza.

Pályázat kódszáma: ZBR-NY/14 Részletes leírás »


Fűtéskorszerűsítés alprogram benyújtási határideje

Ez úton tájékoztatjuk a Tisztelt Pályázókat, hogy az Otthon Melege Program Fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) alprogramra pályázatot benyújtani 2014. október 28-a és 2015. január 31-e között, vagy a forrás kimerüléséig az alábbi megbontásban lehetséges.

Pályázat kódszáma: ZFR-KAZ/14 Részletes leírás »

Módosult a nyílászárócsere-pályázat benyújási határideje

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2014. szeptember 29-én, az Otthon Melege Program keretében hirdette meg a Homlokzati Nyílászárócsere Alprogramot. A pályázat 1,1 milliárd forintos keretösszeggel kívánja támogatni a lakások szén-dioxid-kibocsátás csökkentést eredményező energiahatékonysági felújítását. A pályázatokat benyújtani – elektronikus úton – 2014. október 29-én, 0:00 órától lehet.

A pályázatok benyújtására szakaszosan, az egyes régiók számára egyedileg meghatározott időpontban, 2014. október 29-e és 2014. november 27-e között vagy a forrás kimerüléséig lesz lehetőség. A pontos határidőket és az egyes régiók számára arányosan rendelkezésre álló forrást a módosított Pályázati Útmutató részletesen tartalmazza

Pályázat kódszáma: ZBR-NY/14Részletes leírás »


Módosult a kazáncsere-pályázat benyújtási határideje

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2014. szeptember 22-én, az Otthon Melege Program keretében hirdette meg a Fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) alprogramot. A pályázat keretében a lakóingatlanok szén-dioxid-kibocsátásának csökkentését eredményező energiahatékonysági beruházások részesülhetnek támogatásban. Az e célok megvalósításához rendelkezésre álló keretösszeg 1 milliárd forint. A pályázatokat benyújtani – elektronikus úton – 2014. október 22-én, 0:00 órától lehet.

A pályázatok benyújtására szakaszosan, az egyes régiók számára egyedileg meghatározott időpontban, 2014. október 22-e és 2014. november 31-e között vagy a forrás kimerüléséig lesz lehetőség. A pontos határidőket és az egyes régiók számára arányosan rendelkezésre álló forrást a módosított Pályázati Útmutató részletesen tartalmazza.

Pályázat kódszáma: ZFR-KAZ/14Részletes leírás »

Jön az új társasházi pályázat, 20 milliárd a keret

Panel- és téglaházak is pályázhatnak energiahatékonysági korszerűsítésre. A szokásos szigetelés és nyílászárócsere mellett megújuló energiaforrásokra is igényelhetnek pénzt. A vissza nem térítendő támogatás arányát 45-50 százalékra emelné a kormány a szokásos egyharmad helyett. Közölték azt is, hogy bővítenék a hűtőcsere-pályázat kedvezményezetti körét.Részletes leírás »


Homlokzati Nyílászárócsere Alprogram

Kiírásra került a Homlokzati Nyílászárócsere Alprogrammal kapcsolatos pályázat. Jelen támogatás célja elsődlegesen a klímavédelem. Az éghajlatváltozás növekvő kockázata miatt a környezetvédelmi beavatkozások egyik legalapvetőbb formája a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok emissziójának csökkentése. Ez nemzetközi kötelezettség számunkra, ami egyúttal nemzeti érdek érvényesítését is jelenti.

A „Homlokzati Nyílászárócsere Alprogram” lehetőséget nyújt a lakosság számára, hogy a nyílászárócserékkel hozzájáruljanak az ország klímavédelmi céljaihoz, egyszersmind csökkentsék energiafogyasztásukat és a belőle eredő kiadásaikat.

A pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon (http://zbr-nyilaszarocsere.hu) keresztül nyújthatja be a Kormányzati Portálon ügyfélkapus és pályázati portál regisztrációval rendelkező természetes személy, aki a megvalósítás helyszínéül szolgáló lakás – tulajdoni lapon szereplő – valamelyik tulajdonosa. A pályázati portálon regisztrálni a pályázati kiírás meghirdetésétől, pályázatot benyújtani a meghirdetéstől számított 30. naptári napot követően a pályázat lezárásáig vagy a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehetséges.

Pályázat kódszáma: ZBR-NY/14Részletes leírás »

KEOP-2014-5.5.0/K Közvilágítás energiatakarékos átalakítása pályázat kiírása

Kiírásra került a " Közvilágítás energiatakarékos átalakítása " - KEOP-2014-5.5.0/K programmal kapcsolatos pályázat. A KEOP program célja az ország teljes területén történő közvilágítás energiatakarékos átalakítása való ösztönzése.

A pályázatok benyújtására 2014. október 2. és október 7. között nyílik lehetőség, így elsősorban a már megfelelően előkészített pályázatoknál látunk esélyt a sikeres pályázatra.Részletes leírás »


Mi szükséges a ZFR-KAZ/14 lakossági fűtéskorszerűsítési, kazáncsere pályázathoz?

A ZFR-KAZ/14 lakossági fűtéskorszerűsítési, kazáncsere pályázatpályázat beadásához 4 űrlapot kell leadni. Az Energetikai űrlap bizonyos részeit az Energetikai tanúsítányok adataival lehetséges kitölteni.Részletes leírás »

Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) Alprogram

Kiírásra került a Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) Alprogrammal kapcsolatos pályázat. Jelen támogatás célja elsődlegesen a klímavédelem. Az éghajlatváltozás növekvő kockázata miatt a környezetvédelmi beavatkozások egyik legalapvetőbb formája a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok emissziójának csökkentése.

A pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon (http://zfr-kazancsere.hu) keresztül nyújthatja be a Kormányzati Portálon ügyfélkapus és pályázati portál regisztrációval rendelkező természetes személy, aki a megvalósítás helyszínéül szolgáló lakás – tulajdoni lapon szereplő – valamelyik tulajdonosa. A pályázati portálon regisztrálni a pályázati kiírás meghirdetésétől, pályázatot benyújtani a meghirdetéstől számított 30. naptári napot követő

Pályázat kódszáma: ZFR-KAZ/14Részletes leírás »


Nemzeti Épületenergetikai Stratégia tervezete és a kapcsolódó környezeti vizsgálati jelentés

Megkezdődött a társadalmi egyeztetés a "Nemzeti Épületenergetikai Stratégia tervezete és a kapcsolódó környzetei vizsgálat jelentés" programmal kapcsolatban. A program célja, hogy a Stratégiáról – a környezeti hatásokon túl a gazdasági, társadalmi és fenntarthatósági vonatkozások figyelembe vételével – független, komplex, szisztematikus és átlátható értékelést biztosítva segítséget nyújtson az NÉeS környezeti és fenntarthatósági teljesítményének javításához.Részletes leírás »

Pályázati dokumentáció. Megtakarításokból pályázati előkészületek?

Mi kell ahhoz, hogy sikeresen induljon pályázati kiírásokon?Részletes leírás »


KEOP–7.11.0/14 Projekt előkészítés a 2014-2020 közötti tervezési időszakra

Megkezdődött a társadalmi egyeztetés a "Projekt előkészítés a 2014-2020. tervezési időszakra" - KEOP – 7.11.0/14 programmal kapcsolatban. A KEOP program célja az ország teljes területén történő beruházási projektek előkészítése a 2014-2020 közötti időszakra.Részletes leírás »

Megjelent a következő 7 évre a KÖRNYEZETI ÉS ENERGIAHATÉKONYSÁGI OPERATÍV PROGRAM (KEHOP) tervezete

A 2014 és 2020 közötti program öt fő területe az alkalmazkodás a klímaváltozás hatásaihoz, a települési vízellátás, szennyvízelvezetés- és tisztítás, a hulladékgazdálkodással és kármentesítéssel kapcsolatos fejlesztések, a természetvédelmi és élővilág védelmével kapcsolatos fejlesztések, valamint az energiahatékonyság fejlesztése és megújuló energiaforrások alkalmazása lesz.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban felsorolt öt fejlesztési prioritásra több mint 1100 milliárd forint jut.Részletes leírás »


KEOP-2014-4.10.0/K Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére

Kiírásra került a " Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére " - KEOP-2014-4.10.0/K programmal kapcsolatos pályázat. A KEOP program célja az ország teljes területén (kiv.: közép-magyarországi régió) történő központi költségvetési szervek fotovoltaikus rendszerek kialakítására  való ösztönzése.

A pályázatok 2014. szeptember 01-10-ig lesznek benyújthatóak, így elsősorban a már megfelelően előkészített pályázatoknál látunk esélyt a sikeres pályázatra.Részletes leírás »

KEOP-2014-4.10.0/F - Önkormányzatok és intézményeik épületenergetikai fejlesztése megújuló energiafo

Kiírásra került a "Önkormányzatok és intézményeik épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva a konvergencia régiókban " - KEOP-2014-4.10.0/F programmal kapcsolatos pályázat. A KEOP program célja a jelen kiírás esetében a közép-magyarországi (Budapest és Pest megye) régió területén megvalósuló fejlesztés kivételével az ország teljes területén történő önkormányzatok és intézmények épültenergetikai fejlesztése, ill. a megújuló energiahordozó-felhasználás növelésének ösztönzése.

A pályázatok 2014.szeptember 22 - október 01-ig lesznek  benyújthatóak, így elsősorban a már megfelelően előkészített pályázatoknál látunk esélyt a sikeres pályázatra.

 


Részletes leírás »


KEOP-2014-4.10.0/N Fotovoltaikus rendszerek kialakítása

Kiírásra került a "Fotovoltaikus rendszerek kialakítása " - KEOP-2014-4.10.0/N programmal kapcsolatos pályázat. A KEOP program célja az ország teljes területén (kiv.: közép-magyarországi régió) történő fotovoltaikus rendszerek kialakítására való ösztönzése.

A pályázatok 2014. augusztus 21-30-ig lesznek benyújthatóak, így elsősorban a már megfelelően előkészített pályázatoknál látunk esélyt a sikeres pályázatra.Részletes leírás »

KEOP-2014-5.5.0/K Közvilágítás energiatakarékos átalakítása

Megkezdődött a társadalmi egyeztetés a " Közvilágítás energiatakarékos átalakítása " - KEOP-2014-5.5.0/K programmal kapcsolatban. A KEOP program célja az ország teljes területén történő közvilágítás energiatakarékos átalakítása való ösztönzése.

A pályázatok várhatóan 2014. augusztus 25-26-ig lesznek benyújthatóak, így elsősorban a már megfelelően előkészített pályázatoknál látunk esélyt a sikeres pályázatra.Részletes leírás »


KEOP-2014-4.10.0/N Fotovoltaikus rendszerek kialakítása

KEOP-2014-4.10.0/N  Fotovoltaikus rendszerek kialakítása

Megkezdődött a társadalmi egyeztetés a "Fotovoltaikus rendszerek kialakítása " - KEOP-2014-4.10.0/N programmal kapcsolatban. A KEOP program célja az ország teljes területén (kiv.: közép-magyarországi régió) történő fotovoltaikus rendszerek kialakítására való ösztönzése.

A pályázatok várhatóan 2014. július 21-22-ig lesznek benyújthatóak, így elsősorban a már megfelelően előkészített pályázatoknál látunk esélyt a sikeres pályázatra.Részletes leírás »

KEOP-2014-4.10.0/K Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére

KEOP-2014-4.10.0/K Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére

Megkezdődött a társadalmi egyeztetés a " Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére " - KEOP-2014-4.10.0/K programmal kapcsolatban. A KEOP program célja az ország teljes területén (kiv.: közép-magyarországi régió) történő központi költségvetési szervek fotovoltaikus rendszerek kialakítására  való ösztönzése.

A pályázatok 2014. július 21-22-ig lesznek benyújthatóak, így elsősorban a már megfelelően előkészített pályázatoknál látunk esélyt a sikeres pályázatra.Részletes leírás »


KEOP-2014-4.10.0/F - Önkormányzatok és intézményeik épületenergetikai fejlesztése megújuló energiafo

KEOP-2014-4.10.0/F - Önkormányzatok és intézményeik épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva a konvergencia régiókban

Megkezdődött a társadalmi egyeztetés a "Önkormányzatok és intézményeik épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva a konvergencia régiókban " - KEOP-2014-4.10.0/F programmal kapcsolatban. A KEOP program célja a jelen kiírás esetében a közép-magyarországi (Budapest és Pest megye) régió területén megvalósuló fejlesztés kivételével az ország teljes területén történő önkormányzatok és intézmények épültenergetikai fejlesztése, ill. a megújuló energiahordozó-felhasználás növelésének ösztönzése.

A pályázatok 2014. július 02-03-ig lesznek  benyújthatóak, így elsősorban a már megfelelően előkészített pályázatoknál látunk esélyt a sikeres pályázatra.Részletes leírás »

Ősztől várhatóak az uniós pályázatok

Magyarország benyújtotta a 2014-2020 között érkező uniós források felhasználásának keretét jelentő partnerségi megállapodást az Európai Bizottságnak múlt pénteken, várhatóan ősztől kezdődhet a pályázatok kiírása - jelentette be Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.Részletes leírás »


KEOP-2012-4.10.0/E - Egyházi intézményeknek akár 100% támogatási intenzitással

KEOP-2012-4.10.0/E - Egyházi jogi személyek épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva a konvergencia régiókban

Megkezdődött a társadalmi egyeztetés a "Egyházi jogi személyek épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva a Közép-magyarországi régióban " - KEOP-2012-4.10.0/E programmal kapcsolatban. A KEOP program célja az ország teljes területén (kiv.: közép-magyarországi régió) történő egyházi intézmények épültenergetikai fejlesztése, ill. a megújuló energiahordozó-felhasználás növelésének ösztönzése.

A pályázatok várhatóan 2014. január lesznek benyújthatóak, így elsősorban a már megfelelően előkészített pályázatoknál látunk esélyt a sikeres pályázatra.Részletes leírás »

KEOP-2012-5.5.0/E - Egyházi intézményeknek akár 100% támogatási intenzitással

KEOP-2012-5.5.0/E - Egyházi jogi személyek épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva a Közép-magyarországi régióban 

Megkezdődött a társadalmi egyeztetés a "Egyházi jogi személyek épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva a Közép-magyarországi régióban " - KEOP-2012-5.5.0/E programmal kapcsolatban. A KEOP program célja a közép-magyarországi régióban történő egyházi intézmények épültenergetikai fejlesztése, ill. a megújuló energiahordozó-felhasználás növelésének ösztönzése.

A pályázatok várhatóan 2014. január lesznek benyújthatóak, így elsősorban a már megfelelően előkészített pályázatoknál látunk esélyt a sikeres pályázatra.Részletes leírás »


Egy hónappal korábban benyújtható a KMOP 3.3.3-13-2 energetikai pályázat

Megjelentek a  KMOP 3.3.3-13-2 energetikai pályázat végleges feltételei. A pályázat benyújtására - a társadalmi egyeztetésen megjelölt időpontnál csaknem egy hónappal korábban - már november 5-től megnyílik a lehetőség. 

Területileg a közép-magyarországi régióra kiírt KMOP program alapvetően nem változott: célja a budapesti egyházi intézmények megújuló energiahordozó-felhasználás növelésének ösztönzése.Részletes leírás »

KMOP 3.3.3-13-2 - Egyházi intézményeknek akár 85% támogatási intenzitással

Megkezdődött a társadalmi egyeztetés a "Megújuló energiahordozó-felhasználás növelése" - KMOP-3.3.3-13-2 programmal kapcsolatban. A KEOP-hoz hasonló - de területileg a közép-magyarországi régióra kiírt - KMOP program célja a budapesti egyházi intézmények megújuló energiahordozó-felhasználás növelésének ösztönzése.

A pályázatok várhatóan 2013. december 2-től lesznek benyújthatóak, így még van idő a megfelelő felkészülésre.Részletes leírás »


Pályázat közintézmények napkollektoros fejlesztésére 870 millió forintos pályázat indul

Energetikai pályázat nyílik 2013. szeptember 5-től napkollektoros rendszerek telepítésére. A pályázatokat a bentlakásos közintézmények kezelésében lévő épületekre lehet beadni. A támogatás akár teljes egészében is fedezheti az elismerhető bekerülési költséget. A pályázat keretösszege 867,2 millió forint, fedezete a kvótabevételekből származó bevétel.Részletes leírás »

ÚSZT TEF 2013 - Új Széchenyi Terv - Társasházak Energetikai Felújítása Alprogram lezárás

Az NFM közleménye szerint 2 napra nyílt meg a ÚSZT TEF 2013 - Új Széchenyi Terv - Társasházak Energetikai Felújítása Alprogram, ezen 2 nap alatt a pályázatra szánt összeg értékeében beérkezek a pályázati kérelmek. Ismét bebizonyosodott, hogy a pályázatok leadására biztosított rövid határidők csak a teljes mértékben előkészített, engedélyezett projektek esetében teszik lehetővé az eredményes pályázati munkát.Részletes leírás »


ÚSZT TEF 2013 - Új Széchenyi Terv - Társasházak Energetikai Felújítása Alprogram

ÚSZT TEF 2013 - Új Széchenyi Terv  Társasházak Energetikai Felújítása Alprogram - Megjelent a pályázati kiírás, ez alapján 2013. augusztus 15-től adható be a min. 20 lakásos, 1971 elött épület társasházak részére az energetikai korszerűsítést támogató pályázati kérelem. Az elbírálás beérkezési sorrendben történik, ezért az eredményes pályázathoz - az elmúlt évek tapasztalata alapján - az első első napon le kell adni a pályázati anyagot.


Részletes leírás »

KMOP 3.3.3 -13 - Megújuló energiahordozó-felhasználás növelése a Közép-magyarországi régióban

A Közép-magyarországi régióban ritkán adódik pályázati lehetőség az energetikai fejlesztések finanszírozására. A KMOP 3.3.3. "Megújuló energiahordozó-felhasználás növelése" című konstrukciója ezt a hiány igyekszik pótólni, budapesti és pest megyei pályázók adhatnak be pályázatot megújuló energiával kapcsolatos fejlesztési igényeikre. A pályázat társadalmi egyeztetése már lezajlott, a végleges kiírás még hátravan, a beadásra várhatóan 2013 májusától lesz lehetőség, így amennyiben pályázni szeretne, az előkészületeket mihamarabb meg kell tenni.Részletes leírás »


Az EU Bizottság szerint 2014-től kedvezményes hitelekre van szükség

MEHI sajtóközlemény: Az EU Bizottság szerint 2014-től az EU támogatások kulcsterülete lesz az energiahatékonyság, de vége a vissza nem térítendő támogatásoknak, kedvezményes hitelekre van szükség.Részletes leírás »

KEOP 5.6.0/B - költségvetési szerveknek akár 100% támogatási intenzitással

KEOP-2012-5.6.0/B - Központi ktgv-i szervek energiahatékonysági beruházásai (EMMI fenntartása és irányítása alatt álló, központi ktgv-ből finanszírozott, önállóan működő és gazdálkodó, orsz. hatáskörű eü. ellátó int. energiahatékonysági beruházásai)Részletes leírás »


Új KEOP - KEOP 2013 4.8.0 - Kedvezményes hitel

KEOP-2013-4.8.0 - Megújuló energiaforrás hasznosítására irányuló beruházások finanszírozását szolgáló pénzügyi konstrukció (kedvezményes hitel program)

A pénzügyi konstrukció alapvető célkitűzése: ösztönözni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését: a KEOP-2012-4.10.0/B (Helyi hő és/vagy hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal) és a KEOP-2012-4.10.0/C (Megújuló energia alapú villamos energia, kapcsolt hő és villamos energia, valamint biometán termelés) pályázati konstrukciók keretében vissza nem térítendő támogatásban részesülő projektek, valamint egyéb (vissza nem térítendő támogatással nem rendelkező) megújuló energiaforrás hasznosítására irányuló projektek kedvezményes pénzügyi termékekkel történő finanszírozása révén.Részletes leírás »

KEOP 5.6.0 kérdőív

Módosul a központi költségvetési szervek energiahatékonysági beruházásait támogató kiíráshoz kapcsolódó előzetes kérdőív benyújtásának határidejeRészletes leírás »


KEOP-2012-5.6.0 költségvetési szerveknek akár 100% támogatási intenzitással

KEOP-2012-5.6.0 pályázat központi költségvetési szervek és intézményeik részére akár 100% támogatási intenzitással

A KEOP-2012-5.6.0 pályázat kiemelt célkitűzése – összhangban a hazai és EU stratégiával – ösztönözni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését, kiemelt hangsúlyt fektetve a központi költségvetési szervek épületeinek energiahatékonyságára és az energiatakarékosságára.Részletes leírás »

3 napig volt megnyitva a KEOP-2012-5.5.0/A és a KEOP-2012-5.5.0/B pályázat

Az NFÜ közleményei szerint 3 napra nyíltak meg a KEOP-2012-5.5.0/A és a KEOP-2012-5.5.0/B pályázatok. Ismét bebizonyosodott, hogy a pályázatok leadására biztosított rövid határidők csak a teljes mértékben előkészített, engedélyezett projektek esetében teszik lehetővé az eredményes pályázati munkát.Részletes leírás »


Akár háromféle támogatás vehető igénybe az építési beruházások során

Házépítés, bővítéshez vagy korszerűsítés - így energetikai korszerűsítés során is - többféle kedvezmény igénybevételére van lehetőség:

 • kamat-támogatott hitel
 • lakástakarék pénztári szolgáltatás
 • szociálpolitikai - szocpol - támogatás

A piaci és a támogatott hitelt, a lakástakarék-pénztári szolgáltatást, valamint a szociálpolitikai támogatást különböző bankoktól is kérhetik az ügyfelek, ám egyszerűbb és gyorsabb a hitelhez jutás, ha mindent egy banknál intéznek - mondta a BankRáció.hu hitelszakértője az MTI-nek kedden.Részletes leírás »

KEOP pályázati regisztráció

Pontosítás az épületenergetikai fejlesztéseket és közvilágítás energiatakarékos átalakítását támogató kiírások regisztrációs folyamatához

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pontosítja az Új Széchenyi Terv keretében 2012. december 12-én megjelent az „Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás energiatakarékos átalakítása” című (KEOP-2012-5.5.0/A kódszámú), illetve az „Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva” című (KEOP-2012-5.5.0/B kódszámú) pályázatok regisztrációs folyamatát.Részletes leírás »


KEOP 2012 5.5.0/B - Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva

2012. december 12-én megjelent a KEOP 5.5.0/B pályázat

Magyarországon az energiafelhasználás mintegy 40%-a az épületekben történik. Ha ezeket jól szigeteljük, és megújuló energiaforrásokat használunk, gyermekeink, unokáink nemzedékeinek energiabiztonságát is megteremtjük. Ehhez nyújt segítséget az Új Széchenyi Terv e pályázata az alábbi lehetőségekkel:

 • energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenységek; 
 • az épületek hőtechnikai adottságainak javítása (szigetelés, nyílászáró-csere);
 • intézmények fűtési, hűtési és használati meleg víz rendszereinek korszerűsítése;
 • a vállalkozások nem termelési célú fűtési, hűtési és használati meleg víz rendszereinek korszerűsítése;
 • világításirendszerek korszerűsítése;
 • megújuló energiafelhasználással kombinált épületenergetikai fejlesztésekhez kapcsolódó tevékenységek.


Részletes leírás »

KEOP 2012 5.5.0/A - Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás energiatakarékos átalakítása

2012. december 12-én megjelent a KEOP 5.5.0/A pályázat

A pályázati konstrukció célja az energiahatékonyság és az energiatakarékosság fokozása az energetika teljes vertikumában, azaz az energia termelése, elosztása, szállítása és – a vertikum legkritikusabbnak ítélhető szegmense – a végfelhasználás területén.Részletes leírás »


KEOP - Energetikai pályázatok vállalkozások részére - 2012.

A Vállalkozások részére kiírásra kerülő KEOP pályázatok 2012 végétől várható kiírásainak áttekintése

Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében a vállalkozások részére az alábbi energetikai célú pályázati lehetőségek állnak rendelkezésre - a társadalmi egyeztetésre bocsátott dokumentumok alapján:Részletes leírás »

14 napra megnyílt a KEOP-2011-4.9.0

Az NFÜ közleményei szerint 14 napra megnyílt a KEOP-2011-4.9.0. számú pályázat. Ismét bebizonyosodott, hogy a pályázatok leadására biztosított rövid határidők csak a teljes mértékben előkészített, engedélyezett projektek esetében teszik lehetővé az eredményes pályázati munkát.Részletes leírás »


KEOP 2012 célegyenesben

A szeptember 7-én megjelent kormányrendelet szerint 94 milliárd forint pályázható forrás lesz elérhető a várhatóan szeptember végén megnyíló KEOP pályázatokban.

Prioritást "A megújuló energiaforrás-felhasználás növelés" és a "Hatékony energiafelhasználás" területei kaptak.Részletes leírás »

Napkollektor pályázat eredményei

A végleges adatok szerint több mint négyezer érvényes pályázatot fogadott be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a napkollektoros pályázaton, az átlagos támogatási összeg 650 ezer forint volt.Részletes leírás »


Egy nap a lezárásig - Energiakorszerűsítési pályázat - Új Széchenyi Terv – Fűtéskorszerűsítés

Sikeres volt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fűtési rendszerek korszerűsítést támogató pályázata


Az Új Széchenyi Terv fűtési rendszerek korszerűsítést támogató alprogramjára beérkezett, összesített igények lefedik a meghirdetett támogatási keretet. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a 2012. szeptember 07–én 12 órakor a beérkezett pályázatok feldolgozásáig felfüggeszti a konstrukciót.

A felfüggesztésről szóló közlemény megjelenését követő 24 órán belül beadott pályázatok még feldolgozásra kerülnek.Részletes leírás »

Energiakorszerűsítési pályázat - Új Széchenyi Terv – Fűtéskorszerűsítés

Augusztusban indul a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium új, fűtési rendszerek korszerűsítését támogató pályázata.


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fűtési rendszerek korszerűsítésére hirdet pályázatot költségvetési keretből. Az Új Széchenyi Terv pályázati konstrukciójának célja, hogy a támogatással hozzájáruljon a lakóépületek energiahatékonyságának javításához, valamint elősegítse a széndioxidkibocsátás további csökkentését.Részletes leírás »


LurkóVilág-Óvodalánc legújabb játéka

JÁTÉK! Június 4-én indul a LurkóVilág-Óvodalánc legújabb játéka, amelyben az óvodák 30 - 90 000 Ft-os környezettudatos szolgáltatás- vagy játékcsomagot nyerhetnek.

Az ovik sikere a szülők aktivitásán és tudásán múlik, hiszen 5 energiatudatos kérdésre kell válaszolni...Részletes leírás »

Energetikai tanúsítvány akció

Június hónapban az energetikai tanúsítvány kiállítását akciós árakon vállalja a Pannon Épületenergetika.

Amennyiben a engedélyezési eljáráshoz, szocpolhoz, ingatlan értékesítéshez vagy energetikai pályázathoz szüksége van a tanúsítványra, úgy olcsó, akciós árakkal állunk rendelkezésére.Részletes leírás »


Folyamatban van a napkollektoros pályázatok elbírálása

Csaknem 5.700 pályázat érkezett be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) napkollektorok telepítését támogató kiírására, ebből eddig több mint 2.300-at bíráltak el kedvezően, a fennmaradók értékelése folyamatban van - közölte a tárca szerdán.Részletes leírás »

Zöldövezet 2012 - Pályázati kiírás

Pályázati lehetőség, a zöldövezet felújítására, az alábbi területeken:

- közpark, pihenőpark és kert, iskolapark létesítésére vagy rehabilitációjára;

- zöldfelületeket összekötő útvonalak mentén fasorok, pihenőhelyek, kilátópontok létrehozására, vagy vonzerejük növelésére;

- esetenként speciális célcsoportok (pl. mozgáskorlátozottak) igényeit kielégítő parkok létrehozására;

- budapesti társasházi belső udvarok zöldítéséreRészletes leírás »


Nagy a csend a szocpol körül

Egyelőre kevés helyen érhető el az elvben januártól már ismét élő vissza nem térítendő lakásépítési támogatás, közismertebb nevén szocpol - írja a Világgazdaság.Részletes leírás »

Ismét meghosszabítva a napkollektoros pályázati lehetőség

Ismét meghosszabbításra került az ÚSZT-ZBR-NAP-2011 pályázat

Újabb másfél hónapig, 2012. május 15-ig nyitva a napkollektoros pályázatRészletes leírás »


Építészhallgatókat ösztönöz az energiatudatosságra a Magyar Energia Hivatal

Hallgatói tervpályázatot írt ki a MEH - Hallgatói tervpályázatot hirdet energiatudatos épülettervezés témában a Magyar Energia Hivatal építészhallgatók számára.

A Takarékoskodj a Föld energiájával! elnevezésű kampány hallgatói tervpályázatának célja, hogy felhívja a figyelmet természeti környezetünk építőipari és épülethasználati túlterhelésére, és arra, hogy gondos tervezéssel mindez csökkenthető.Részletes leírás »

Energiahatékonysági feltételekhez kötné a lakáscélú támogatásokat a Levegő Munkacsoport

A Levegő Munkacsoport azt javasolja Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek, hogy a lakáscélú támogatásokat kössék energiahatékonysági feltételekhez.Részletes leírás »


Törvénymódosító javaslat az energiaadó csökkentésére

A Nemzetgazdasági Minisztériumba eljuttatott tanulmány szerint az energiatudatos vállalkozások 20 százalék kedvezményt élveznének egy évig, ami egy évvel meghosszabbítható. Az energiahatékony vállalkozások pedig 50 százalék adókedvezménybe részesülnének öt éven keresztül.Részletes leírás »

Energia: az EU-s támogatások új rendszere

Március végére elkészül a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) energetikai akcióterve, amelyben 163 milliárd forint uniós támogatás áll rendelkezésre.

Az uniós szándékoknak megfelelően gyorsítanák és hatékonyabbá tennék a támogatások odaítélését és felhasználásátRészletes leírás »


Új és használt lakás vásárlására már igényelhető kamattámogatott hitel

A kormány kedd este 18 órai határidővel hatályba léptette az otthonteremtési kamattámogatásról szóló kormányrendeletnek az új lakás vásárlására, építésére, és a használt lakás vásárlására, korszerűsítésre vonatkozó részét - a módosítás a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.Részletes leírás »

Napkollektor pályázat meghosszabítva

Meghosszabbításra került az ÚSZT-ZBR-NAP-2011 pályázat

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatásaRészletes leírás »


160 milliárdos átcsoportosítás energetikai programokra

Az operatív programok fel nem használt kereteiből 160 milliárd forintot csoportosítanak át épületenergetikai, illetve megújuló energiát alkalmazó korszerűsítésekre - jelentette be Bencsik János szerdán Hajdúszoboszlón.Részletes leírás »

Napkollektor - Megjelent a pályázati útmutató

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ - kivonat

Változás a korábbi pályázatokhoz képest, hogy a pályázat beadásához nem szükséges energetikai számítást és tanúsítást csatolni. Gépészeti terv, kivitelezői árajánlat és még néhány irat szükséges a beadáshoz, melyet az Ügyfélkapun keresztül, elektronikus formában kell megtenni.

A pályázati útmutató részletesen ismerteti az elszámolható és nem elszámolható költségek körét.Részletes leírás »


Otthonteremtési kamattámogatás

A Kormány a lakáshoz jutás elősegítése és a korszerű, jó minőségű, energiatakarékos lakásépítések élénkítése érdekében döntött a szociálpolitikai kedvezmény és a kamattámogatási rendszer bevezetéséről.

Kivonat a Nemzetgazdasági Minisztérium Sajtóközleményéből, 2011. október 12. Részletes leírás »

A szocpol támogatás újra elérhető

A Kormány a lakáshoz jutás elősegítése és a korszerű, jó minőségű, energiatakarékos lakásépítések élénkítése érdekében döntött a szociálpolitikai kedvezmény (szocpol) és a kamattámogatási rendszer bevezetéséről.

Hogyan veheti igénybe a maximális szocpol támogatást?

Mit jelent az "alacsony energiafogyasztású lakás"?Részletes leírás »


Támogatás napkollektorra: használati meleg víz előállítása és fűtésrásegítés céljára

Új Széchenyi Terv - Zöld Beruházási Rendszer

Megújuló energiahordozó felhasználását elősegítő, használati meleg víz előállítását és fűtésrásegítést szolgáló napkollektor-rendszer kiépítése alprogramRészletes leírás »

Ősszel új energiahatékonysági pályázat kiírása várható

Várhatóan októberben írja ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a napenergiát hasznosító, használati melegvíz előállítását biztosító berendezések beszerzését és beépítését támogató pályázati konstrukciót. A közel 3 milliárd forintos keretösszegre családi házak és legfeljebb 12 lakásos hagyományos építésű társasházak pályázhatnak – jelentette be Bencsik János klíma- és energiaügyi államtitkár 2011. augusztus 25-én, Tatabányán, a XVIII. Vértes Expo megnyitója keretében rendezett szakmai napon.

Részletes leírás »


ZBR - 3 nap után felfüggesztve

550 támogatási igény került benyújtásra három nap alatt az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer Mi otthonunk felújítási és új otthon építési alprogramja részére, amely igény már meghaladta a rendelkezésre álló forrást, ezért a pályázatot felügyelő Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2011. augusztus 17-től felfüggeszti a támogatási konstrukciót és a további pályázati dokumentumok befogadását.

Részletes leírás »

Fontos információ az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Program keretében pályázó társasházak részére

Az 50%-os vissza nem térítendő támogatást azon társasházak vehetik igénybe, melyek vállalják, hogy a felújítást eredményeképpen a jelenlegi energetikai besorolási osztályból egy, a kiíró által meghatározott osztályba kerülnek, ez általában legalább három besorolási osztály javulást jelent.

Részletes leírás »


Energiakorszerűsítési pályázat magánszemélyek és társasházak részére

Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Program (ZBR)
Mi otthonunk felújítási és új otthon építési alprogram

Támogatás célja:
 • meglévő lakóépületek energiahatékonysági komplex felújítása
 • új, energiatakarékos épületek építése


Részletes leírás »

KEOP-2011-4.4.0 pályázati konstrukció felfüggesztése

A keretek kimerülése miatt a Megújuló energia alapú villamosenergia-, kapcsolt hő és villamosenergia-, valamint biometán termelés című (KEOP-2011-4.4.0 kódszámú) konstrukciót 2011. május 19. napjával határozatlan időre felfüggesztésre kerül. A 2011. május 18. 24 óráig postára adott pályázatok még érkeztetésre kerülnek.

Részletes leírás »


KEOP-2011-4.9.0 pályázati konstrukció felfüggesztése

A keretek kimerülése miatt az Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva című (KEOP-2011-4.9.0 kódszámú) pályázati konstrukciót 2011. május 4. szerdai hatállyal határozatlan időre felfüggesztésre kerül. A pályázatok beadása 2011. május 4-ig lehetséges.

Részletes leírás »

KEOP - Energetikai pályázatok - 2011. április

Az Új Széchenyi Terv induló csomagjában 93 pályázat szerepel, 1100 milliárd forint értékben, ezen belül külön alfejezet foglalkozik az energetikai célú beruházásokkal, melynek Zöldgazdaság-fejlesztési Program az elnevezése.

Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében az alábbi energetikai célú pályázati lehetőségek állnak rendelkezésre:

 • KEOP - 2011 - 4.2.0/A - Helyi hő- és hűtési energiaigény kielégítése megújuló energiaforrásokkal (A)
 • KEOP - 2011 - 4.2.0/B - Helyi hő- és hűtési energiaigény kielégítése megújuló energiaforrásokkal (B)
 • KEOP - 2011 - 4.4.0 - Megújuló energia alapú villamosenergia-, kapcsolt hő és villamosenergia-, valamint biometán termelés
 • KEOP - 2011 - 4.9.0 - Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva
 • KMOP - 2011 - 3.3.3 - Megújuló energiahordozó-felhasználás növelése Közép-Magyarországon


Részletes leírás »
general building contractor - english © 2009-2024 Pannon Építőműhely kft. Kapcsolat